PAF J Serisi (2500-14000m3/h)

Jet fanlı havalandırma sistemleri, otopark havalandırma sistemlerinin yanı sıra metro ve otoyol tünellerinde de kullanılmaktadır. Otoparklarda jet fan kullanımı hava kanalı bağlantısı olmadan daha verimli ve ekonomik olarak yapılabilmektedir. Ayrıca hava kanallarının çekilmesi otopark tavanında yükseklik kayıplarına neden olmaktadır. Jet fanlar belirli bir sıra ile monte edilerek itme mesafeleri sağlandıktan sonra kirli havanın dikey şaft noktalarına kadar iletilmesi mümkündür. Şaftlara yönlendirilen kirli hava dairesel tahliyeli aksiyal fanlar vasıtasıyla yer seviyesinden dışarıya atılmaktadır. Bu cihazlar aynı zamanda duman tahliye fanı olarak da kullanılmaktadır

Jet Fanların Genel Özellikleri Nelerdir?

Eksenel ve radyal olmak üzere iki farklı tasarımda üretilmektedir. Havalandırma ve duman tahliyesi için kullanılan elektrik motorları çift hızlı olarak seçilmiştir. Cihazların gövdeleri 2 mm kalınlığında galvanizli saclar kullanılarak imal edilmektedir. Pervane bölümünün her iki yanında yuvarlak susturucular bulunmaktadır. Elektrik motorları 300C° sıcaklığa 120 dakika dayanabilme özelliğine sahiptir. Kullanılan pervaneler açısı ayarlanabilir alüminyum malzemeden imal edilmiştir. Fan ve motor grubuna kolayca müdahale edebilmek için tüm cihaz genelinde kızaklar kullanılmaktadır. Jet fanların hava üfleme tarafından havayı daha uzak mesafelere itmek için özel oluklar kullanılır. Cihazların hava çıkış noktalarında bulunan kılavuz kanatlar sayesinde hava istenilen noktaya kolaylıkla iletilir.

Jet Fan Ne İşe Yarar?

Jet fanlar normal havalandırma işlevini ve duman tahliye görevini aynı anda gerçekleştirir. Belirli bir senaryo ile çalışan otopark havalandırma sistemlerinde öngörülen durumlarda, istendiğinde havalandırma duman tahliyesi için de işlev görmektedir. Otopark alanlarına konulan hava kalitesi sensörleri ve duman dedektörleri rehberliğinde çalışan jet fanlar, iç hava kalitesi bozulduğunda birinci kademede çalışmaya başlar ve herhangi bir duman algılanması durumunda ikinci kademede fanlar devreye girer. . Jet fanlar iki hızlı motorlarla tahrik edilir. Büyük şehirlerde arsa maliyetlerinin yüksek değerlere ulaşmış olması, çok katlı binaların yapılmasını gerekli kılmıştır . Bina kontrol ve ruhsatı veren kurumlarca belirlenen temel ile çatı arasındaki irtifaya mümkün olduğu kadar çok kat yapılması nedeniyle jet fanlara ihtiyaç duyulmaktadır, katların yüksekliğini otopark olarak kullanılmaya zorlamaktadır. mekanik sistemlerden kaynaklanan yükseklik kayıplarının minimum seviyede yapılması. Havalandırmanın jet fanlar ile yapıldığı otoparklarda hava kanalına ihtiyaç duymadan havanın belirli bölümlere yönlendirilmesini sağlar .

Jet Fan Nerelerde Kullanılır?

Jet fanlı havalandırma sistemleri, otopark havalandırma sistemlerinin yanı sıra metro ve otoyol tünellerinde de kullanılmaktadır. Otoparklarda jet fan kullanımı hava kanalı bağlantısı olmadan daha verimli ve ekonomik olarak yapılabilmektedir. Ayrıca hava kanallarının çekilmesi otopark tavanında yükseklik kayıplarına neden olmaktadır. Jet fanlar belirli bir sıra ile monte edilerek itme mesafeleri sağlandıktan sonra kirli havanın dikey şaft noktalarına kadar iletilmesi mümkündür. Şaftlara yönlendirilen kirli hava dairesel tahliyeli aksiyal fanlar vasıtasıyla yer seviyesinden dışarıya atılmaktadır. Bu cihazlar aynı zamanda duman tahliye fanı olarak da kullanılmaktadır. Otoparkın herhangi bir yerinde yangın çıkması durumunda o noktaya en yakın cihazlar yüksek hızda çalıştırılarak duman ve alevin dışarıya atılması sağlanır. Karayolu ve demiryolu tünellerinde biriken zararlı egzoz gazlarının tavan boyunca yönlendirilerek tünel çıkış noktasından dışarı atılmasını sağlar.

İtme kuvvetinin öngördüğü mesafe aralıklarında monte edilen jet fanlar, tünel tavanında yapay bir hava akımı oluşturarak akmaktadır.

Madenlerde iş yapılan galerilere temiz hava vermek ve zararlı gazları boşaltmak için kullanılır. Hava kanalı bağlantılı olarak kullanılabileceği gibi serbest atış olarak da kullanılabilir.

Jet Fan Sistemlerinin Diğer Sistemlere Göre Avantajları Nelerdir?

Jet fan sistemleri, hava aktarımı için hava kanallarına veya diğer tesisatlara ihtiyaç duymadan çalışabilir. Büyük hacimli alanlarda hava kanalı bağlantılı sistemlere göre çok daha uygun maliyetlerle proje çözülmektedir. Otomasyon sistemleri ile bağlantılı olan jet fanlı havalandırma sistemleri kontrol merkezlerinden rahatlıkla kullanılabilmektedir.